LifeConceptMed---cabinet-kinetoterapie
,

Sfaturi pentru un stil de viață activ

Post Info
jogging

Stil de viață sănătos înseamnă stil de viață activ, starea de bine implică numeroase aspecte ale sănătății fizice și mentale și are nevoie de numeroase îmbunătățiri pentru reducerea unor riscuri, susținerea unor obiceiuri sănătoase și renunțarea la obiceiuri negative.

Ori de câte ori vorbim despre starea de bine ne ducem cu gândul la starea de sănătate. Cu toate acestea, acest concept trece dincolo de starea de sănătate. Pentru a ne fi bine avem nevoie de echilibru pe toate planurile, pornind de la sănătate și până la împlinire socială, economică și personală. Pentru a ne îmbunătăți calitatea vieții avem nevoie de un stil de viață activ.

Iată mai jos câteva secrete pentru a fi persoane active și sănătoase:

1. Alimentația sănătoasă și buna hidratare

Iată două lucruri atât de cunoscute, dar greu de urmat. O dietă echilibrată aduce stare de bine pentru organism, îi aduce necesarul de nutrienți, vitamine și minerale pentru a se simți minunat. O alimentație greșită creează probleme de sănătate, stare de oboseală și lipsă de energie. Nu poți fi activ cu o dietă greșită, nu te poți menține în formă consumând alimente necorespunzătoare, nu poți să îți duci la îndeplinire sarcinile zilnice dacă nu ești hrănit corect. 

Iată ce înseamnă o dietă echilibrată:

– reducerea aportului de alimente procesate

– consumul de alimente din toate grupele alimentare, precum legume, fructe, cereale, carne, pește, ouă, semințe, grăsimi sănătoase, lactate.

– se recomandă consumul de fructe și legume zilnic

– nu sări peste micul dejun

– hidratează-te corect – minim 30 ml/kg/corp

– alege semințele și fructele oleaginoase drept sursă de proteină sănătoasă

– nu consuma alcool

– nu consuma zahăr întrucât blochează scăderea în greutate

– mănâncă la ore fixe

2. Mișcarea, un alt element obligatoriu

Aceasta este foarte importantă pentru fiecare dintre noi. Un stil de viață sedentar își va produce efecte asupra stării noastre de sănătate. Cu cât vom face mai multă mișcare, cu atât ne vom simți mai bine, mai energici. Mișcarea contribuie la creșterea rezistenței osoase, flexibilitate, întărirea mușchilor, creșterea imunității și pierderea de kilograme. Zilnic, sunt recomandate circa 30-60 minute de mișcare, pornind de la mersul pe jos și până la jogging, mersul pe bicicleta sau exerciții în sală ori supravegheate de un kinetoterapeut, mai ales atunci când există și probleme medicale ce trebuiesc „reparate”, așa cum ar fi scolioza, dureri de spate, hernii de disc, fracturi, entorse.

3. Relaxează-te și petrece mult timp cu tine!

Ai nevoie de timpul tău, de momentul ăla în care să te simți bine, să meditezi, să citești, să te răsfeți poate cu o ședință de masaj de relaxare. Încearcă să îți gestionezi activitățile astfel încât să îți rămână timp pentru tine, să faci lucruri care să îți aducă împlinire emoțională, stare de bine mentală. Ședințele de masaj de la Life Concept Med sunt realizate special pentru tine, pentru a-ți fi bine, pentru a te relaxa în totalitate.

4. Odihnește-te corespunzător

Da, ai nevoie de odihnă, chiar dacă vorbim despre un stil de viață activ. Pentru a te menține energică și activă ai nevoie de minim 7-8 ore de somn de calitate, în timpul nopții. De aceea, încearcă să găsești soluții pentru a adormi mai ușor, pentru a te relaxa înainte de somn, crescându-ți producția de melatonină. Lumină slabă, ceai cald, meditație, yoga sau chiar exerciții fizice ușoare te pot ajuta să te relaxezi înainte de a te băga în pat.

5. Mergi la medic periodic

Controlul medical periodic îți poate oferi indicatorii necesari pentru a-ți evalua starea de sănătate. Măsurarea tensiunii arteriale, a glicemiei, măsurarea indicelui de masă corporală, colesterolul și realizarea unor analize simple de sânge pot să îți ofere date despre starea ta de sănătate. Un organism bolnav este și un organism slăbit din acest punct de vedere, nu poate fi activ, nu beneficiază de energie.

6. Renunță la vicii

Acestea pot să te obosească, să te îmbolnăvească și să te stoarcă de energie. Fumatul cauzează numeroase probleme de sănătate,determină an de an moartea prematură, la fel și alcoolul sau drogurile. Încearcă să eviți aceste vicii și chiar să te ferești să stai în preajma fumătorilor, fumatul pasiv fiind la fel de periculos ca și cel activ.

Ai nevoie de suport pentru a deveni o persoană activă? Vrei să beneficiezi de exerciții fizice de bună calitate, pentru toate grupele de mușchi, ai nevoie de sfaturile unui medic, ale unui kinetoterapeut sau pur și simplu vrei să te relaxezi printr-o ședință de masaj? Life Concept Med este o clinică medicală special creată pentru nevoile tale, pentru a fi un om activ, vesel, plin de energie, fără probleme de sănătate, gata de acțiune.

Te așteptăm la noi pentru o evaluare medicală și un plan de exerciții fizice, conform recomandărilor medicului!

🏠 Traian 179 Et. 1 Ap. 2 Interfon 2
☎️ tel: 0732 337 490

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Author
Latest Article
Newsletter
Signup our newsletter to get update information, promotion or insight.