LifeConceptMed---cabinet-kinetoterapie

Postura inadecvată – cum te afectează?

Post Info
kinetoterapie postură incorectă

Postura incorectă – de ce este un impediment în viața ta?

Uneori, fără ca nici măcar să îți dai seama, adopți o postură incorectă. Fie că stai la calculator, fie că citești sau scrii, postura inadecvată se instalează rapid. Nu trebuie să te învinovățești, fiindcă postura inadecvată își face prezența involuntar, inconștient, însă ești pe drumul cel bun dacă ai sesizat acest lucru și dacă te afli astăzi aici. Dă-ne voie să ne prezentăm, fiindcă așa ar fi frumos din partea noastră: noi suntem Life Concept, încântați să te cunoaștem!

Noi suntem Life Concept, dar înainte de toate, suntem oameni. Asta ar trebui să îți transmită că știm 100% prin ce treci, care este disconfortul pe care îl resimți, tocmai din cauza posturii incorecte. Ca și tine,unii dintre noi am trecut prin aceste momente, am căutat mereu cele mai bune soluții din punct de vedere medical, iar aceasta este și povestea din spatele brand-ului și numelui Life Concept. Nu vrem să te încărcăm foarte mult cu aceste detalii, fiindcă știm că postura inadecvată deja este o dificultate cu care te confrunți. Rolul nostru de astăzi este să îți explicăm efectele posturii inadecvate, și bineînțeles, să îți prezentăm cu entuziasm care sunt soluțiile pe care le ai, fiindcă ne place să împărtășim descoperirile pe care le-am făcut cu drag.

De ce apare postura incorectă?

Așa cum ți-am menționat anterior, postura incorectă se instalează cu ușurință atunci când petreci foarte mult timp la birou, în fața calculatorului, scriind sau citind. Din dorința ta de a căuta o poziție cât mai comodă, ajungi să stai stai incorect. Chiar dacă pe moment nu îți dai seama, fiindcă poziția îți transmite confort, în timp, consecințele se pot observa și resimți cu ușurință. Pe de altă parte, postura incorectă poate fi cauzată și de obezitate. Acele kilograme care sunt în plus, sunt un principal factor care te pot îndemna către a adopta o postură inadecvată, ceea ce duce la afectarea coloanei tale și mai mult, afecteaza toate articulațiile care susțin organismul (bazin, genunchi).

În egală măsură, dacă mușchii coloanei vertebrale sunt slăbiți, acest aspect este o altă cauză a instalării posturii incorecte. Totodată, este bine de știut că inclusiv în sarcină poate fi întâlnită postura incorectă sau chiar și în timpul purtării pantofilor cu toc, tot în scopul de a căuta o postură comodă, care de fapt, este un real impediment pentru starea ta de sănătate generală.

Care sunt semnalele unei posturi incorecte?

Atunci când ai adoptat pentru mult timp o postură incorectă, durerile de spate și de umeri se instalează. Din cauza lor, sarcinile devin greu de îndeplinit, de dus până la bun sfârșit și îți este greu să te concentrezi asupra a ceea ce faci. Astfel, îndeplinirea sarcinilor nu este influențată doar fizic, de durerile și disconfortul resimțit, ci și în plan psihic.

Dacă treci prin aceste momente, noi îți recomandăm să îți acorzi atenție, să îți acorzi timpul de care ai nevoie, pentru a combate disconfortul resimțit și pentru a adapta o postură corectă. Știm că sunt foarte multe sarcini pe care le ai de îndeplinit, dar pentru sănătatea ta, ai nevoie să te oprești preț de câteva secunde și să soliciți ajutorul pe care îl meriți. Îți promitem că nimic rău nu se va întâmpla dacă soliciți acest ajutor, ci din contră, te vei putea bucura de avantaje și beneficii înzecite, care îți vor îmbunătăți calitatea vieții.

Ce soluții ai pentru postura incorectă?

Pentru a te bucura de o postură corectă, pentru a combate disconfortul resimțit, este nevoie să apelezi la serviciile de kinetoterapie. Uneori este nevoie de investigații speciale, radiografie, RMN, iar în alte situații evaluarea clinică este suficientă, în așa fel încât kinetoterapeutul să știe ce este de făcut mai departe. În urma acestei evaluări, ți se va realiza un plan individual,care va include toate acele proceduri ce sunt necesare să fie realizate în viitor. Nu trebuie să te temi, fiindcă vei avea parte de suport și sprijin constant din partea întregii noastre echipe, care te va ajuta oricât ai nevoie.

Pentru noi, Life Concept, contează foarte mult sănătatea ta și suntem mereu pregătiți să îți oferim cele mai bune soluții! Nu mai lăsa durerea să îți învingă dorințele și viața, ci alege să-ți oferi tratamentul de care are nevoie. Noi suntem aici!

Te așteptăm la noi pentru o evaluare medicală și un plan de exerciții fizice, conform recomandărilor medicului!

🏠 Traian 179 Et. 1 Ap. 2 Interfon 2
☎️ tel: 0732 337 490

2 răspunsuri

  1. Un articol interesant și substanțial și există cu siguranță o lipsă de astfel de articole în aceste zile. Știu despre ce vorbesc pentru că stau puțin pe internet și citesc aici și acolo. Articolul tău mă convinge și cu siguranță voi reveni aici din nou 🙂

  2. Un articol plăcut ochiului și util. Pe alte site-uri, formatarea textului strigă uneori la cer pentru răzbunare. Când văd un perete de text, plec. Iată spațierea și conținutul potrivit. Cu siguranță voi reveni aici mai des 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Author
Latest Article
Newsletter
Signup our newsletter to get update information, promotion or insight.