LifeConceptMed---cabinet-kinetoterapie
,

Kinetoterapie Și Sarcina

Post Info

Kinetoterapia – cum  te ajută în sarcină pentru a te scăpa de durerile de spate?

Kinetoterapia reprezintă una dintre tehnicile de mare necesitate chiar și în perioada de sarcină și după naștere. Te scapă de disconfortul generat de durerile de spate, de edemele picioarelor și te ajută să aduci pe lume bebelușul mult mai ușor, pregătind corpul pentru o naștere mai blândă.

Durerile de spate în sarcină

Kinetoterapia nu înseamnă doar proceduri de recuperare medicală, ea are un rol important și in profilaxie. Durerile de spate pot fi puternice în sarcină, așa că nu îți rămâne decât un remediu simplu – kinetoterapia. Numărul femeilor care acuză dureri puternice de spate în timpul sarcinii este mare, de peste 50%. De cele mai multe ori, durerile de spate apar ca urmare a unei greutăți prea mari în sarcină,a schimbării centrului de greutate a corpului, modificărilor hormonale, dar și adoptarea unei  posturi greșite a corpului. În plus, vârsta este un alt argument pentru care în sarcină poți să te confrunți cu durerile de spate. S-a constatat că vârsta primei sarcini a crescut la 25 de ani, pornind de la 21.4 ani, statistică încheiată la nivel mondial. Cu toate acestea, din cauza carierei, tot mai multe femei ajung să aibă primul copil la vârsta de peste 30- 35 de ani. De aceea, un stil de viață sedentar, un corp mai puțin odihnit și o vârstă înaintată determină astfel de probleme de sănătate.

Kinetoterapia te ajută să scapi de durerile de spate, să îți recuperezi mobilitatea în sarcină și să te simți mult mai bine. La Life Concept Med, kinetoterapeuții noștri reușesc să stabilească un plan de tratament pe care să îl aplice eficient așa încât să nu mai existe disconfort și să diminueze cât mai mult cauzele apariției durerilor de spate. Lucrăm pe postură, pe aliniamentul articular, ne preocupă mobilitatea și flexibilitatea, antrenăm țesutul muscular și ne simțim la final bine. Modificarea centrului de greutate determină o afectare a posturii, așa că mușchii spatelui vor lucra mai mult și vor fi din ce în ce mai afectați. În plus, dacă ești o gravidă activă și lucrezi în sarcină, apare și oboseala, așa că de cele mai multe ori nu mai faci exerciții fizice atunci când ajungi acasă, simțindu-te epuizată, iar de aici apar și problemele specificate mai sus.

Odată cu creșterea în greutate se modifică totul. Centrul de greutate se mută anterior, burtica crește, iar mama se mișcă din ce în ce mai greu. Corpul tinde să se aplece spre interior, iar mușchii spatelui lucrează din ce în ce mai mult. Odată cu greutatea apare și curbura spatelui, vizibilă la tot mai multe gravide. De aceea este recomandat un program terapeutic atât în centrul de tratament, cât și continuarea exercițiilor acasă. Terapeuții noștri vă vor recomanda acele exerciții necesare pentru a vă simți cât mai bine, fiind adaptate nevoilor fiecărei paciente.

De ce să alegi un program de kinetoterapie?

În primul rând, un program de kinetoterapie beneficiază de prezența unui kinetoterapeut, un specialist ce te poate îndruma corect spre acele exerciții care îți fac bine.

De asemenea, kinetoterapia te împiedică să fii sedentar, integrează atât în centrul medical exerciții fizice sănătoase pentru tine și îți mai dă de lucru și acasă. În plus, reușește să identifice problemele organismului și să realizeze un plan de tratament cu ajutorul căruia să te simți minunat.

În timpul sarcinii, corpul depune un efort suplimentar și de aceea are nevoie de ajutor atât pentru flexibilitate, cât și pentru întărirea musculaturii și evitarea unor probleme de sănătate care ar putea provoca un disconfort. Prin kinetoterapie te poți simți mai bine, atât în sarcină, cât și după naștere.

Te așteptăm la noi pentru o evaluare medicală și un plan de exerciții fizice, conform recomandărilor medicului!

🏠 Traian 179 Et. 1 Ap. 2 Interfon 2
☎️ tel: 0732 337 490

Un răspuns

  1. Venind pe site, sincer am crezut că voi ieși repede de aici. Multe articole similare m-au dezamăgit deja. Cu toate acestea, stilul tău de exprimare mă convinge și îmi cer scuze pentru judecata mea pripită… Ai câștigat un alt cititor 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Author
Latest Article
Newsletter
Signup our newsletter to get update information, promotion or insight.