LifeConceptMed---cabinet-kinetoterapie
,

Scolioza

Post Info

Scolioza este o curbură patologică a coloanei vertebrale, numită așa deoarece de multe ori determină coloanei vertebrale o forma în “S”. Se întîlnește la persoane de toate vîrstele, mai frecvent la copiii între 10-15 ani.

De multe ori este remarcată de părinți care observă la copii o curbură ciudată a spatelui, faptul că  umerii sunt inegali,un șold pare mai sus decît celălalt, hainele nu se așează simetric.

 Scolioza netratata determină inconveniente nu doar din punct de vedere estetic dar mai ales funcțional, produce durere locală si afectează buna funcționare a organelor interne.

Diagnosticul se definitivează în urma investigațiilor radiologice și se clasifică în funcție de cauza apariției, regiunea vertebrală afectată, gravitate.

Atât la adulți  dar mai ales la copii gimnastică medicală ajută la recuperarea unei poziții corecte, prin consolidarea musculaturii care susține coloana vertebrală.

          Medicul ortoped împreună cu kinetoterapeutul hotărăsc planul de exerciții, eventual necesitatea corectării  cu benzi kinesiologice sau corset.

 În cazurile severe este necesară intervenția chirurgicală care constă în laminectomie (se secționează o porțiune a vertebrei), discectomie (se corectează discul intervertebral), sau se practică artrodeza (sudarea vertebrelor afectate folosind o grefă osoasă) asociat cu osteosinteză posterioară sau/și anterioară (punerea unei plăci sau a unei tije). 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Author
Latest Article
Newsletter
Signup our newsletter to get update information, promotion or insight.