LifeConceptMed---cabinet-kinetoterapie
,

Recuperarea post covid prin mișcare

Post Info

Covid 19 sau virusul Sars-COV-19 ne afectează pe toți destul de mult. Se răspândește de la om la om cu o viteză uimitoare, determină pentru unii simptome destul de grele, afectează respirația, crește temperatura corpului, determină pierderea gustului și al mirosului, obosești mai repede și apar dureri ale mușchilor și articulațiilor. Unii dintre pacienții care au fost infectați cu virusul  Sars-COV-19 au prezentat înroșire a mâinilor și picioarelor, edeme – toate aceste simptome exemplificate mai sus nu sunt întotdeauna explicate medical, nefiind timp suficient pentru cercetări medicale amănunțite. 

Ceea ce cunoaștem despre Sars-COV-19 este că ne afectează pe toți destul de mult, dar mai ales că lasă simptome numeroase după vindecare.

Simptome post-covid

Dintre simptomele post covid, am putea aminti câteva importante:

– afectarea funcțiilor respiratorii

– afectarea funcțiilor cardiovasculare

– tromboze

– oboseală

– afectare neurologică.

Probabil te vei întreba ce înseamnă toate acestea și cum un virus destul de asemănător cu o gripă mai puternică ar putea lăsa astfel de „sechele” în spate? Este o întrebare pe care întreaga omenire și-o pune, neexistând o explicație pentru că este încă un virus puțin cunoscut. Majoritatea medicilor s-au preocupat de salvarea pacienților, de identificarea unor soluții de oprire a răspândirii, așa cum este vaccinarea.

Recuperarea post-covid înseamnă un diagnostic corect, în primul rând. De aceea, imediat după vindecare și după ce ieși din carantină este bine să mergi la medic și să efectuezi toate analizele necesare, recomandate de acesta, astfel încât să știi că ești bine sau cu ce anume te confrunți. După un diagnostic corect vei ști și cum să te recuperezi.

Mișcarea, o soluție pentru recuperarea post covid

Indiferent cum, recuperarea post covid înseamnă recuperarea funcțiilor respiratorii, plămânii fiind cel mai mult afectați. De asemenea, mai mult ca sigur vei fi răpus de o stare de oboseală mare și te poți confrunta cu probleme cardiovasculare pe care nu le-ai mai avut până acum. În plus, poți trece printr-o stare de „ceață cerebrală”, caracterizată printr-o stare de epuizare, amețeală, lipsă de concentrare, ba chiar și afectarea vorbirii. Din punct de vedere neurologic, totul parcă este încetinit. De aceea, ar fi bine să încerci să ai în vedere recuperarea tuturor acestor funcții.

Mișcarea poate fi o soluție pentru ca organismul tău să prindă forță. Dacă simți că ai nevoie de sprijin, exercițiile de kinetoterapie, efectuate în cabinetul specialistului, chiar la Life Concept Med, te-ar putea ajuta să te recuperezi mai ușor, să prinzi din nou viață, să beneficiezi de mai multă forță, să poți avea din nou funcțiile pulmonare la fel de active ca și până acum. Recuperarea post covid înseamnă și mișcare în aer liber, uneori chiar și mersul ușor prin parc sau în spații ferite de poluare te-ar putea ajuta să te refaci mai ușor. 

Exercițiile fizice recomandate de kinetoterapeut pot fi o soluție eficientă pentru recuperarea funcțiilor pulmonare, pentru reluarea mobilității, creșterea capacității de concentrare și pentru a te scăpa de oboseală. Atunci când ești sub observația unui specialist, acesta te va ajuta să depășești orice obstacol care are legătură cu respirația sau cu starea de oboseală, te va opri atunci când va observa că nu mai poți continua și îți va adapta programul terapeutic așa încât să îți fie bine.

La Life Concept Med ne dorim să ai o viață sănătoasă, să scapi de orice probleme generate de virusul Sars COV 19 și să te recuperezi 100%.

Te așteptăm la noi pentru o evaluare medicală și un plan de exerciții fizice, conform recomandărilor medicului!

🏠 Traian 179 Et. 1 Ap. 2 Interfon 2
☎️ tel: 0732 337 490

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Author
Latest Article
Newsletter
Signup our newsletter to get update information, promotion or insight.