LifeConceptMed---cabinet-kinetoterapie
,

Osteoporoza

Post Info

Osteoporoza, care apare odata cu inaintarea in varsta, atat la femei cat si la barbati ,reprezinta o problema globala majora de sanatate, deoarece creste riscul de tasari vertebrale si de fracturi.Statisticile spun ca una din trei femei si unul din cinci barbati peste 50 ani vor suferi o fractura osteoporotica. Cea mai de temut este fractura de sold, dar si cele de la nivelul mainii sint frecvente la pacientii cu osteoporoza.

Densitatea minerala osoasa scade treptat dupa varsta de 35 de ani, ca parte a procesului de imbatranire. Osteoporoza apare ca urmare a inaintarii in varsta sau poate fi secundara unor alte cauze medicale( insuficienta renala cronica, boli endocrine,alcoholism, imobilizare la pat, tratamentul cu anumite medicamente). Cea mai indicate metoda pentru diagnostic este osteodensitometria.

Pentru a preveni, sau mai bine zis pentru a intarzia cat mai mult aparitia osteoporozei este indicat sa adoptam un stil de viata cat mai sanatos,cu un aport optim de calciu si vitamina D (o dieta bogata in lactate, expunere controlata la soare), exercitii fizice regulate, evitarea consumului de alcool si tutun. Exercitiile fizice sunt benefice la orice varsta, dar trebuiesc adaptate in functie de varsta,de conditia fizica a fiecarei persoane, de bolile asociate. Pentru prevenirea osteoporozei kinetoterapeutul va poate indica un program personalizat care trebuie sa includa exercitii cu impact crescut si de suprasolicitare osoasa, astfel incat sa stimuleze formarea osoasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Author
Latest Article
Newsletter
Signup our newsletter to get update information, promotion or insight.