LifeConceptMed---cabinet-kinetoterapie
,

Oboseală, stres, insomnii – remedii pentru a fi bine!

Post Info

Starea de oboseală, stresul și insomniile – toate acestea pun amprenta asupra organismului nostru, slăbindu-l destul de mult. Pe zi ce trece, devenim mai fără putere, fără vlagă, simțim că nu ne putem duce sarcinile la capăt și parcă tot cheful nostru de viață dispare.

Zi de zi suntem supuși stresului cotidian. Orele petrecute la serviciu, sarcinile de acasă, problemele zilnice ne afectează destul de mult. Așa ajungem să ne confruntăm cu o stare de oboseală cronică, adesea cauzată de stres. Atunci când respecți orele de odihnă, dormi circa 7-8 ore în fiecare noapte și cu toate astea te trezești mai obosit, mai mult ca sigur este posibil să suferi de oboseală cronică. Tot ceea ce ai nevoie este să te liniștești din punct de vedere psihic, să scapi de probleme, să diminuezi din sarcinile zilnice și să ai timp mai mult pentru tine. 

În plus, insomniile pot fi determinate tot de stres. Acestea conduc automat la epuizarea organismului, astfel că ajungem să avem un minus de energie. Tot oboseala cronică poate fi cauzată de un somn neliniștit în timpul nopții, de apneea în somn, atunci când creierul are semnale că nu mai primește aer și este în pericol de sufocare. Te confrunți cu treziri dese, nocturne și, deși dormi numărul de ore recomandat potrivit vârstei tale, te trezești la fel de obosit.

Remedii pentru stres, oboseală și insomnii

Atât oboseala, cât și insomniile pot avea așadar, un singur factor comun declanșator – stresul. Toate trei se leagă destul de mult unele de celelalte și ca atare, ajungem să ne simțim mai obosiți ca niciodată, fără pic de putere. Pentru a scăpa de toate aceste probleme, iată câteva remedii eficiente:

1. Încearcă să diminuezi din sarcinile de lucru – acesta este un prim factor cauzator pentru stres și de aici apare starea de epuizare. De aceea, atât cât este posibil renunță la anumite sarcini de lucru care îți încarcă mult programul sau te suprasolicită. Cu cât vei avea mai puține de făcut, cu atât te vei simți mai bine. În plus, atunci când ajungi acasă este bine să te oprești din a rezolva probleme de serviciu – continuarea activităților profesionale acasă înseamnă o suprasolicitare a organismului, o încordare a acestuia din punct de vedere psihic.

2. Odihnește-te corespunzător – ai nevoie de 8 ore de somn pe zi pentru a te simți bine. Ca atare, ai grijă la numărul orelor petrecute în pat, dormind și mai ales optează pentru somnul nocturn, fiind cel recomandat de medici. Nu pierde nopțile întrucât te vei simți fără energie o perioadă bună de timp.

3. Mănâncă sănătos – acesta este un alt aspect la care trebuie să ții cont. Ai nevoie de mese echilibrate, de gustări sănătoase, de fructe și legume, pline de vitamine, de hrană neprocesată, de alimente preparate acasă. Cu cât vei mânca mai sănătos, cu atât organismul tău se va simți mai bine și va putea face față cerințelor cotidiene.

4. Încearcă să faci exerciții fizice regulat – ai nevoie de mișcare multă. Zi de zi trebuie să încerci să ai o astfel de activitate de minim 30-60 minute. Dacă nu cunoști cum trebuie să faci aceste lucruri, care sunt pașii de urmat, dacă simți că nu poți, încearcă un plan de exerciții făcut la Life Concep Med, având sprijinul unui kinetoterapeut.

5. Relaxează-te – fie că vorbești despre meditație, yoga, fie că citești o carte, asculți muzică sau dansezi – toate acestea vor alunga stresul, oboseala și insomniile. Te vei simți mai bine, vei fi într-o formă mai bună. Masajul de relaxare este o altă variantă pe care noi ți-o recomandăm, făcându-ți mult bine și ajutându-te să ai mai mult chef de viață și energie.

Dacă nici una dintre aceste variante nu dă rezultate, adresează-te medicului specialist pentru investigații suplimentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Author
Latest Article
Newsletter
Signup our newsletter to get update information, promotion or insight.