LifeConceptMed---cabinet-kinetoterapie
,

Grăsimea Abdominală Și Efectele ale negative

Post Info

În România incidența bolilor cardiovasculare este în continuă creștere și ele sunt răspunzătoare de aproximativ 60% din decese. 

Sunt mai mulți factori care duc la creșterea riscului cardiovascular. Unii, precum vârsta, sexul, istoricul familial, moștenirea genetică nu pot fi modificați. Dar există si factori de risc asupra cărora putem interveni prin medicație și măsuri de viață sănătoasă: scădere in greutate, renunțarea la fumat, tratarea hipertensiunii și a dislipidemiei,regim igieno-dietetic, efectuarea de exerciții fizice, mișcare.

Unul din factorii de risc implicați în apariția acestor boli este o obezitatea și aceasta poate fi cuantificată prin  IMC= Indice de masă corporală

Calculator IMC: https://www.nhlbi.nih.gov/health/educational/lose_wt/BMI/bmi-m.htm

IMC se calculează în funcție de înălțime și greutate, este folosit pentru persoanele cu vârste între 18 și 65 ani, și în funcție de valoarea lui putem spune că o persoană este de  greutate normală , supraponderală, sau prezintă obezitate grad 1 sau 2 sau 3.

IMC este o metoda de screening pentru a identifica populația la risc, ne dă indicații despre procentul de grăsime corporală dar nu și despre de modul de dispunere a acesteia.

 Este important sa fie măsurată și circumferința grăsimeaCA, deoarece valoare CA de peste 80 cm. la femei si 102 cm. la bărbați indică un risc crescut cardiovascular, pentru că înseamnă un depozit mare de grăsime la nivel abdominal.

 Grăsimea abdominală  este reprezentată nu doar de paniculul adipos aflat sub piele ci și de grăsimea viscerală, cea aflată printre organele abdominale. Această grăsime viscerală este răspunzătoare de producerea unor hormoni și  substanțe cu rol inflamator și de aceea crește riscul apariției și agravării unor boli precum cele cardiovasculare, diabet zaharat, diferite forme de cancer.

Mergeți la un consult medical pentru o evaluare completă a stării dumneavoastră de sănătate.

 Aplicați obiceiurile de viață sănătoasă:  hrană valoroasă în nutrienții necesari și cantitatea potrivită stilului de viață pe care o duceți, renuntați  la fumat,limitați cantitatea de sare, de alcool, faceți mișcare, bucurați-vă de cei dragi!

Te așteptăm la noi pentru o evaluare medicală și un plan de exerciții fizice, conform recomandărilor medicului!

🏠 Traian 179 Et. 1 Ap. 2 Interfon 2
☎️ tel: 0732 337 490

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Author
Latest Article
Newsletter
Signup our newsletter to get update information, promotion or insight.