LifeConceptMed---cabinet-kinetoterapie
,

durerile de spate și cum scapi de ele?

Post Info

Cum scapi de durerile de spate?

Durerile de spate afectează peste 80% din populație, coloana vertebrală având nevoie de o atenție specială, fiind o structură solidă ce trebuie folosită corespunzător, pornind de la menținerea corectă a posturii și până la evitarea ridicării unor corpuri mult prea grele.

Durerile de spate pot crea mari probleme atunci când ne gândim la activitățile zilnice. Acestea pot deveni într-atât de acute încât cu greu te poți deplasa, afectând atât partea superioară a spatelui, cât și zona inferioară, cea a mijlocului. Ori de câte ori ne confruntăm cu astfel de dureri apelăm la puterea de vindecare a medicamentelor, însă nu ținem cont de faptul că aceste pilule pot avea efecte adverse pentru sănătate, generând alte probleme. De aceea, pentru a nu ajunge aici este bine să ținem cont de evitarea unor obiceiuri nesănătoase, întinderi musculare și să avem întotdeauna în vedere un stil de viață sănătos.

Durerile de spate nu țin cont de vârstă

Chiar dacă obișnuim adesea să considerăm că durerile de spate apar din cauza vârstei, putem să ne confruntăm cu astfel de probleme mult mai devreme decât ne-am aștepta. Chiar și copiii cu vârste mici pot acuza dureri de spate, fie din cauza unui ghiozdan prea greu, fie din cauza unei posturi greșite la birou sau în bancă, fie pur și simplu din cauza lipsei exercițiului fizic. Cel mai adesea, durerile lombare afectează persoanele trecute de vârsta de 30-40 de ani, dar și pe acelea care nu au activitate fizică, fiind sedentare ori au o greutate corporală mare. Moștenirea genetică poate fi o altă cauză determinantă a durerilor coloanei vertebrale.

Pentru a identifica cauzele unei dureri de spate ar fi indicat să efectuezi anumite investigații în așa fel încât să beneficiezi de un tratament de specialitate.

Radiografia reprezintă una dintre cele mai comune investigații care poate depista cauzele durerilor de spate. Dacă rezultatul nu este concludent ori este nevoie de imagini suplimentare, medicul poate recomanda efectuarea unui RMN sau CT pentru aputea stabili un diagnostic corect. Scintigrafia osoasă se recomandă pentru a depista artroza sau anumite infecții ori tumori. Electromiografia este efectuată atunci când medicul dorește să analizeze mai precis activitatea electrică a nervilor și mușchilor.

Remedii la îndemâna oricui pentru a scăpa de durerile de spate

Exercițiile fizice, menținerea unei greutăți corporale optime și vitamina D pot ajuta la combaterea durerilor de spate. De aceea, ar fi cât se poate de bine să eviți un stil de viață sedentar, să practici yoga sau pilates sau pur și simplu să mergi cât mai mult pe jos. Masajul, băile fierbinți sau pernele calde pot contribui la diminuarea durerilor de spate.

Compresele reci cu gheață pot ajuta la ameliorarea acestor tipuri de dureri, gheața blocând durerea și ameliorând inflamația. Se recomandă așezarea unor comprese reci pe zona dureroasă circa 20 de minute și repetarea procedurii ori de câte ori simți nevoia. De obicei, se recomandă aplicarea acestora imediat după apariția durerii, în maxim 48 de ore de la durere.

Compresele calde se recomandă atunci când durerea se cronicizează, după 48 de ore de la instalare. Poți alterna cu comprese reci și calde, accelerând astfel procesul de vindecare.

Masajul reprezintă o altă variantă ce te va ajuta să scapi de durerea de spate. Este bine ca atunci când durerea este acută să ceri sprijinul unui specialist, reușind astfel să ameliorezi durerea mușchilor încordați sau tensionați. Pentru masaj se poate folosi un unguent antiinflamator.

Exercițiile de gimnastică medicală sau kinetoterapia vor grăbi vindecarea zonelor afectate și efectuate cu consecvența previn alte crize. Prin kinetoterapie se urmărește într-o primă fază relaxarea musculaturii tensionate, îmbunătățirea circulației sangvine, stimularea secreției de endorfine. În timp aceste exerciții vor consolida musculatura și ajută astfel la păstrarea unei posturi corecte.

Fizioterapia reprezintă un alt remediu pentru tratarea durerilor de spate, o procedură deloc invazivă,  fără reacții adverse, ce folosește curentul electric pentru stimularea zonelor afectate, reducând astfel durerea și relaxând masa musculară, are efect antispastic , antiinflamator și vasomotor.

Fă o programare!

 0732 337 490

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Author
Latest Article
Newsletter
Signup our newsletter to get update information, promotion or insight.