LifeConceptMed---cabinet-kinetoterapie
,

Ateroscleroza

Post Info

Ateroscleroza reprezintă depunerea de plăci de aterom (grăsimi) în pereții vaselor de sânge și începe de la vârste tinere, chiar copilărie uneori. Ea este determinată de un proces de inflamație cronică la nivelul peretelui vascular,acesta favorizând trecerea lipidelor din sânge în peretele vasului. În timp complicațiile care apar sunt rigidizarea peretelui vascular, stenoze care diminuează lumenul vasului, ruptura plăcii de aterom , desprinerea de trombi care pot determina infarct miocardic sau accident vascular cerebral.

La nivel global incidența bolilor cardiovasculare este în creștere, este prima cauza de mortalitate și este determinată de factori multipli.

Unii dintre acești factori pot fi eliminați,sau măcar modificați.Asupra lor fiecare dintre noi putem acționa, dintre ei fac parte, obezitatea, renunțarea la fumat, la obiceiurile alimentare nesănătoase,la excesul de sare, alcool,reducerea stresului,obținerea unui somn de calitate, efectuarea de mișcare adaptată vârstei și condiției fizice. Unii factori nu sunt modificabili, precum vârsta, moștenirea genetică, uneori există boli asociate. În toate aceste situații un consult medical de specialitate vă va face o evaluare și vă va indica tratamentul adecvat,un regim igieno dietetic.

Te așteptăm la noi pentru o evaluare medicală și un plan de exerciții fizice, conform recomandărilor medicului!

🏠 Traian 179 Et. 1 Ap. 2 Interfon 2
☎️ tel: 0732 337 490

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Author
Latest Article
Newsletter
Signup our newsletter to get update information, promotion or insight.