LifeConceptMed---cabinet-kinetoterapie
,

Artroza Și Regimul Alimentar

Post Info
Fruits heart

Artroza este o boală degenerativă care apare odată cu vârsta la majoritatea oamenilor. Aparția  ei poate fi favorizată  de  obezitate, de un istoric cu exerciții fizice intense, excesive, traumatisme, sau dimpotrivă, de lipsa de mișcare.

Unii propun diferite suplimente sau regimuri alimentare, care deși nu au încă la bază studii  medicale foarte concludente, se pare că pot ajuta in întârzierea apariției sau evoluției bolii.

1. CONTROLUL GREUTĂȚII

Pentru cei care au un surplus de greutate este imperativ necesar să scadă măcar câteva kilograme deoarece astfel scade efortul cu care sunt încărcate articulațiile, atât la nivelul coloanei vertebrale cât și al genunchilor, acestea fiind articulațiile cele mai afectate.

2. VITAMINA D

În mod normal organismal produce vitamina D, sub influența razelor solare.  Zece minute de expunere la soare, fară factor de protecție, de 3 ori pe săptămână ar trebui să asigure doza normală.

Din păcate in urma testelor de laborator s-a ajuns la concluzia că mulți prezintă un deficit, și atunci în funcție de rezultat se recomandă o suplimentare, cu tratament oral, în general, comprimate de 1000-2000 UI/zi.

Dintre alimente vă recomandăm peștele gras, lapte grăsime integrală, sucul de portocale.

3. FRUCTE ȘI LEGUME

Fructele și legumele colorate conțin substanțe care au rol antioxidant si antiinflamator,precum carotenoizi, resveratrol,pe lângă numeroase vitamine și fibre. Așa că vă recomandăm să consumați zilnic doua porții , alegând dintre  cele colorate, precum portocale, caise, piersici, rodii, struguri roșii, mure, zmeură,  coacăze,roșii, morcovi, ardei.

4. SUPLIMENTE ALIMENTARE

În artritele degenerative se pare că anumite suplimente pot aduce un beneficiu, suplimente care conțin glucosamină, condroitină. Acestea nu prezintă risc de reacții adverse, dar oricum, recomandăm să le administrați doar pe cele pe care vi le recomandă medicul. Pot afecta echilibrul glucidic,sau pot interfera cu medicația anticoagulantă.

Te așteptăm la noi pentru o evaluare medicală și un plan de exerciții fizice, conform recomandărilor medicului!

🏠 Traian 179 Et. 1 Ap. 2 Interfon 2
☎️ tel: 0732 337 490

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Author
Latest Article
Newsletter
Signup our newsletter to get update information, promotion or insight.